Chef Jeroen

IMG_1424-1024x682

Met Culinair Concept ging voor chef Jeroen van der Schee zijn droom in vervulling. In de sfeer van een woonkeuken bourgondisch en eerlijk koken. De gerechten hebben de allure van een sterrenrestaurant.

Jong geleerd

Bij zijn vader in de keuken ontdekt veertienjarige Jeroen dat koken hartstikke leuk is. Misschien kan hij van deze fantastische hobby zijn werk maken? En dat heeft Jeroen gedaan. Hoe verliep zijn carrière? Lang geleden begin hij bij La Colinne in Tilburg. Vervolgens werkte hij bij bekende restaurants zoals Kasteel Maurik in Vught en De Wanne en De Wiemsel in Ootmarsum.

Heerlijk koken

Waarom kookt Jeroen zo heerlijk? Omdat hij gerechten terugbrengt naar de essentie. Ervaringen van heden en verleden zijn erin verwerkt. Jeroen krijgt inspiratie door seizoenen, boeken, gesprekken met collega’s. Maar Jeroen reist ook. Met zijn Francoise gaat hij dikwijls op culinair avontuur. Zo bezoeken zij samen een markt in Spaans Baskenland, smullen van geraffineerde bereidingen in de Toscane of genieten met vrienden in Zeeland van verse oesters.  Al die geuren, kleuren en producten. Het zijn inspiratiebronnen.

Traditioneel

Jeroen is voortdurend op zoek naar de perfecte compositie van smaak, kleur en textuur. Bovendien kweekt hij zijn eigen kruiden, plukt zelf de goudrenetten uit de boomgaard bij zijn huis en verwerkt het wild dat bevriende jagers hebben geschoten. Alle gerechten worden op traditionele wijze bereid. Daarom staan er grote pannen op het vuur waarin de bouillon rustig trekt en de wijnsaus indikt. Naast zijn kennis van eerlijke ingrediënten en lekker eten, heeft Jeroen een uitstekende neus voor wijnen. Daarom serveert Culinair Concept zulke prachtige wijn-spijs combinaties.

Francoise Kranenburg over Jeroen. Ze is sinds 2007 met hem getrouwd:

“Jeroen is eigenlijk een kunstenaar. Hij wil echt koken, mensen verwennen. Naast zijn voortreffelijke kookkunst, stopt hij ook humor en plezier in zijn werk. Gasten komen in de sfeer van alledag binnen en gaan fris, opgewekt naar buiten.”